Od samog početka, smisao našeg rada je usmjeren na implementaciju najviših svjetskih standarda. Uzore nikada nismo tražili, već putokaze izgradnje autentične fitnes priče na ovim prostorima. Uređivanje i opremanje prostora je bio samo prvi korak u realizaciji zacrtanog postignuća. Naš centar su posjetili brojni zaljubljenici najpopularnijeg izbora trošenja slobodnog vremena  savremenog čovjeka, u gostima su nam bila i velika imena iz svijeta fitnes menadžmenta, predstavnici brojnih evropskih i svjetskih kompanija za proizvodnju sportske i fitnes opreme i ono što nam je uvijek davalo motiv da nastavimo da se razvijamo je jedinstvenost poruke koju su ostavljali: „Ovo je svjetska priča“.

Upravo je ovo priznanje najveća vrijednost onoga što smo stvarali, stvaramo i što će se tek stvoriti. Ipak, za svaki uspješan dijalog je potrebno najmanje dvoje. Naša velika sreća je što smo u realizaciji zamišljenog imali najdivnije sagovornike i najvrjednije saizvršioce! Baš vas koji čitate ovu poruku pisanu srcem, znanjem, pregalaštvom i vjerom da smo tek u zaletu da zajednički napravimo velike stvari.

Lično se nikad nisam mirio sa konstatacijama da je nešto nemoguće sprovesti  jer se nalazimo, živimo i stvaramo u „malom“ gradu. Svojom ličnom pobjedom smatram i trijumf vjerovanja da je Nikšić moguće pozicionirati kao metropolu fitnesa, veličinu za koju zna i Beograd, i Zagreb, i London, i Rimini, i… Danas je Nikšić adresa koja sija toliko snažno da i iz mnogo većih gradova prate trendove čiji smo kreatori.

Put koji  smo prešli nije bio lak. Teško je bilo prepoznati moderne fitnes pravce, ubijediti one koji su nosioci prava distribucije da baš u Nikšiću treba izabrati fitnes centar koji će im biti personifikacija, stručno osposobiti kadar za pružanje kvalitetne usluge ali i izaći iz sopstvene zone komfora i zgaziti na klizav teren koji zahtijeva stalno učenje i provjere znanja.

Danas se personalni trening radi uz ovlašćenje, metodologiju, testiranja i procedure već 30 godina svjetskog  lidera  u sertifikaciji, kontinuiranoj edukaciji i karijernom razvoju PT, američke Nacionalne Akademije Sportske Medicine(National Academy of Sports Medicine). Uskoro će u našem centru biti organizovan prvi NASM  kurs za personalne trenere koji će savladati jedinstveni Optimum Performance Training(OPTtm), model koji je prvi „evidence-based“  sistem PT zasnovan na naučnim osnovama i svi polaznici će imati priliku da steknu međunarodno priznat sertifikat.

personalni trening

U našem centru se posebna ponuda kreirala za one koji  po indeksu tjelesne mase (ITM) spadaju u kategoriju prekomjerne tjelesne težine, gojaznosti i morbidne gojaznosti. Rad sa ovim vježbačima se sprovodi po protokolima NASM specijalizacija “Weight loss specialist” i “Nutrition coach” i kroz S.M.A.R.T. projekciju, praćenje i analizu procesa i ciljeva. Veliki broj klijenata je postigao potpunu transformaciju, i to ne samo tjelesnu, već i usvojio sistem znanja koji garantuje održivost postignutog i dalji napredak. Jedna od novina u novom rasporedu će biti i šestomjesečni  izazov program  “FITREVOLUTION transformacija” u kom će učestvovati 15 vježbača iz kategorije ITM >30 koji će prvenstveno proći kompletnu personalnu dijagnostiku, uz analiziranje prehrambenih navika, analizu dnevne aktivnosti i drugih aspekata povezanih sa povećanjem tjelesne mase. Projekat ovog tipa se prvi put realizuje na ovim prostorima a njegova posebna vrijednost je socijalna podrška grupe koja se formira i u kojoj se stvara sinergija želja koja se preliva u pojedinačnu i grupnu motivaciju.

Grupni trening je od svog postanka evoluirao i trenutno je u svijetu fitnesa najbrojnija i najpopularnija opcija. Taj već pomenuti fenomen grupe daje posebnu draž i metodološki je toliko napredovao da je danas moguće u potpunosti dobiti rezultat kao i u personalnom fitnesu bez obzira kom aspektu fizičke pripremljenosti težili.

Posebno je teško bilo stvoriti svijest kod vježbača o tome da na trening ne treba ići zbog trenera na koga si navikao/la, da step trening ne bi trebao biti tvoj jedini izbor, da su „Glute“ trening ili „Core“ trening dodaci ili treninzi koji mogu biti komplementarni  kardio treninzima i treninzima snage i slično. Les Mills ponuda najboljih i najpopularnijih grupnih treninga na svijetu, daje jasan put u optimalnom izboru treninga u skladu sa trenutnom formom, sposobnostima i projektovanim ciljem. U prethodnom periodu smo sa našim partnerima kreirali jedan PAMETNI raspored i pripremili za vas Planer koji će Vam pomoći da uz našu pomoć u kontinuitetu progresivno napredujete u skladu sa željama i raspoloživim vremenom. Ono što smo kroz praćenje i analize utvrdili kao možda i najveći problem u održavanju kontinuiteta vježbanja je upravo neadekvatan izbor treninga. Les Mills treninzi su u stvari programi koji se kroz evaluaciju desetina naučnika, povratne informacije hiljada instruktora i vježbača iz izdanja u izdanje unaprjeđuju i kroz tromjesečna nova izdanja omogućavaju napredak, motivaciju i savladavanje svih elemenata. Za vas smo specijalno pripremili i tabelu iz koje ćete jasno znati koji aspekt kog grupnog treninga je u fokusu, kolika je prosječna energetska potrošnja, kako sklopiti nedjeljni i mjesečni raspored i kako napraviti progresiju koja obezbjeđuje bezbjedan i održiv put ka zacrtanom cilju. Posebna vrijednost koju smo vam pripremili je brošura SMART START. Želja nam je da shvatite da vi kontrolišete svoj trening! Šta će se desiti ukoliko posle perioda potpunog sedentarizma i izostanka fizičke aktivnosti riješite da do kraja ispratite najbolju drugaricu koja je već u trenažnom procesu DUŽE OD GODINU i da izvučete iz sebe Vaša tri TRENUTNA maksimuma da bi došli do kraja? Nećete sebi uraditi ništa dobro. U najboljem slučaju ćete osjetiti iscrpljenost, probudićete se sa osjećajem da ste pogriješili trening i da ne treba više da idete… A odgovor se krije u RIJEČIMA koje sam posebno istakao! TRENUTNO-DUŽE OD GODINU!Ovo je put! Za vas smo pripremili PUTOKAZ i kartu PUTOVANJA! Uz brošure za vas spremamo i brojna predavanja! Naš cilj nije da mi zadržimo monopol znanja, naš je cilj da znanje dijelimo! To će doprinijeti jačanju svijesti o potrebi stalnog upražnjavanja fizičke aktivnosti, promjeni shvatanja da je dovoljno šetati i očekivati izostanak bola u leđima, da je izolacioni trening idealan stalni izbor jer oblikuje tijelo ali ostavlja i dilemu da li lijepo tijelo mora biti i funkcionalno…

Cilj nam je da naš prethodni trud u pripremi nekog novog zajedničkog pristupa da svoje obrise u definitivnoj formi City Fitness-a kao svjetske fitnes adrese.

Pripremamo vam i brojne edukativne sadržaje, prevedene tekstve renomiranih stručnjaka, instruktivne video sadržaje, stalnu mogućnost interakcije…

Na samom kraju ću dati savjet odakle početi. U našem centru je moguće izvršiti mjerenje na Keito 7, bioimpendansi koja će Vam dati jasnu sliku strukture Vašeg tijela što je odlična polazna tačka za utvrđivanje početnog stanja i praćenje napretka. Klasične vage su vrlo često i najveći neprjatelji. Može se desiti da broj koji doživite kao razočarenje u stvari znači da se desila sjajna stvar, da je došlo do rekompozicije, uz smanjenje udjela masti a povećanja čiste tjelesne mase(lean mass).

Naši stručnjaci će Vam pomoći da utvrdite i vrijednost Vašeg bazalnog metabolizma, u slučaju potrebe i vrijednosti neprogramirane dnevne fizičke aktivnosti(NEAT), te sprovesti i druge analize koje su neophodne kako bi došli do toga da utvrdite Vaš energetski balans.

Kako bi i kad je ishrana u pitanju uokvirili svoj uravnotežen i zdrav obrazac ishrane pripremili smo i OPŠTE PREPORUKE/VODIČ KROZ ZDRAVU ISHRANU.

Mnogo toga smo pokrenuli i sve će to biti sa samo jednim ciljem:VAMA ŽELIMO PONUDITI UVIJEK VIŠE! Vi ste to zaslužili posebno odnosom i podrškom koju ste nam pružali u periodu koji je nadam se iza nas a koji je bio izuzetno dramatičan kad je fitnes u pitanju.

Jednom izgovoreno ostaje kao imperativ! NAJBOLJE TEK SLIJEDI!

ZAJEDNO MOŽEMO SVE! Projektujmo sopstvene ciljeve, pratimo putokaze, uživajmo u treninzima i druženju i da…OVO JE SVJETSKA PRIČA!

Igor Ognjenović