City Fitness logoCity Fitness

Pogledaj sva obavještenjaPogledaj ostale vijesti

Održano predavanje za crnogorske trenere i sportiste

Stručna predavanja Damira Laštrea i Igora Ognjenovića o dijagnostici, treningu i ishrani za sportski uspjeh.

Jednodnevno predavanje za preko četrdeset sportskih trenera i sportista održano je juče u Podgorici.

Damir Laštre, specijalista za kondicionu pripremu sportista i rehabilitaciju, održao je inspirativno predavanje na temu "Dijagnostika u sportu i rehabilitaciji i programiranje trenažnog procesa".

Damir Laštre govori na temu "Dijagnostika u sportu i rehabilitaciji i programiranje trenažnog procesa"

Laštre je stekao izvanrednu reputaciju kao jedan od najuspješnijih kondicionih trenera zahvaljujući svom dugogodišnjem iskustvu i radu sa vrhunskim sportistima. Na ovom događaju, predstavio je sistem najsavremenije sportske dijagnostike i istakao značaj prikupljanja podataka u inicijalnom testiranju kao polazištu uspješno projektovanog trenažnog programa.

Laštre je tokom predavanja naglasio kako precizna dijagnostika igra ključnu ulogu u poboljšanju sportskih performansi i rehabilitaciji sportista. Kroz primjenu najsavremenijih metoda i tehnologija, sportistima se omogućava bolje razumijevanje njihovih individualnih potreba i slabosti, što dovodi do efikasnijeg planiranja treninga i rehabilitacije.

Personalni trener Igor Ognjenović govori na temu uticaja sportske ishrane na zdravlje sportista i sportski performans

U okviru istog događaja, Igor Ognjenović, personalni trener i sertifikovani savjetnik za sportsku ishranu, je ukazao na značaj adekvatne i optimalne ishrane, kako za performans tako i za zdravlje sportiste. Takođe, predstavio je metabolička testiranja na PNOE metaboličkom analizatoru, kojim se metodom indirektne kalorimetrije utvrđuje vrijednost metabolizma u mirovanju. Osim metabolizma u mirovanju, predstavljeno je i testiranje uz opterećenje, adekvatno formi, polu ali i specifičnim zahtjevima sporta kojim se sportista bavi. Ovakav tip testiranja doprinosi identifikaciji ograničenja ali i polja za napredak u performansu.

Preuzeto sa sajta Crnogorskog olimpijskog komiteta.
10.11.2023.