City Fitness logoCity Fitness

Pavle Malović, personalni trener

Pavle Malović

Personalni trener, saradnik u dijagnostičkom centru FITREVOLUTION

Pavle Malović je rođen 8. juna 1993. godine u Nikšiću. U rodnom gradu završava osnovnu školu Ratko Žarić, kao i srednju školu, gimnaziju Stojan Cerović. Osnovne studije na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću upisuje 2014. godine, smjer Fizička kultura, a završava 2017. godine. Tokom osnovnih studija tri puta biva nagrađivan priznanjem za najbolji postignuti rezultat u tekućoj godini. Iste godine upisuje specijalističke studije na pomenutoj univerzitetskoj jedinici, a završava septembra 2018. godine, odbranom diplomskog rada na temu Razlike u antropometrijskim karakterisitkama i tjelesnoj kompoziciji između ragbi reprezentacije Crne Gore i reprezentacije Bugarske, čime stiče zvanje specijaliste Fizičke kulture, sa prosječnom ocjenom B (9.42).

Po završetku specijalističkih studija upisuje magistarski nivo studija, smjer Fizička kultura i završava u septembru 2019. godine odbranom rada na temu “Procjena mišićne sile i dinamičke asimetrije natkoljene muskulature džudista različitih uzrasnih kategorija”, sa prosječnom ocjenom B (9.08), čime stiče zvanje magistra nauka, a rezultate istog objavljuje u vidu originalnog naučnog rada u časopisu indeksiranom u Web of Science elektronskoj bazi podataka, Archives of Budo (IF - 1.59).

Studijske 2019/2020 upisuje doktorske studije, na već pomenutoj univerzitetskoj jedinici i u roku završava sve obaveze predviđene planom i programom, dok rezultate iz doktorske disertacije objavljuje u vidu originalnog naučnog rada pod nazivom: The Relationship between Certain Parental/Household Socio-Economic Characteristics and Female Adolescent Obesity in Montenegro, u prestižnom časopisu MDPI izdavača - Children (IF - 2.835).

Od oktobra 2018. godine biva angažovan kao saradnik u nastavi na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, u okviru čega je angažovan na većini bazičnih predmeta kao što su: Atletika - hodanje i trčanje, Atletika - skokovi i bacanja, Plivanje i vaterolo i Sportska gimnastika. Nastavu takođe izvodi na predmetima: Fitnes programi, Fizičko vaspitanje, Odbojka - tehnika i metodika, Odbojka - taktika. Ranijih godina je vježbe izvodio i u okviru predmeta: Wellness, Antropologija tjelesnog vježbanja i sporta, Programiranje i kontrola u fitnesu, Borilački sportovi (boks, karate, džudo i rvanje), Adaptirana tjelesna aktivnost, Psihomotorika, Cjeloživotno tjelesno vježbanje, Društveni odnosi u sportu, Taktika u sportu (fudbal, košarka, rukomet, odbojka).

Tokom pomenutog perioda, pored angažovanja u nastavnom pocesu, djelovao je i u tijelima na nivou Fakulteta, kao i na nivou Univerziteta Crne Gore, koja se zalažu za studentska prava i poboljšanje uslova i kvaliteta studiranja.

Decembra 2018. godine osvaja Studentsku sportsku ligu u rukometu sa ekipom Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, čiji je bio predstavnik. Avgusta 2019. godine predvodi delegaciju iz Crne Gore, na Evropskom univerzitetskom prvenstvu u borilačkim sportovima, održanom u Zagrebu (EUSA), u okviru kojeg sportisti bilježe zavidne rezultate.

Tokom 2021. godine bio je uključen u tim košarke u kolicima KK OSI Paramont, koji djeluje pod okriljem Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, što ujedno predstavlja i reprezentaciju Crne Gore u pomenutom sportu i aktivno učestvovao u Balkanskoj i NLB ligi. Aktivno se bavio fudbalom od 2003. do 2012. godine i prošao sve mlađe selekcije zaključno sa omladinskom u FK Sutjeska iz Nikšića. Učesnik je mnogih konferencija i aktivan je u naučno-istraživačkom radu.

Istinski je zaljubljenik u fizičku aktivnost, a čitanje, edukacija i primjena stečenih znanja u praksi predstavljaju njegovu zvijezdu vodilju i nepresušni izvor motivacije za dalje usavršavanje, kako bi doprinio širenju fizičke kulture, kao esencijalnog dijela opšte kulture čovjeka.