City Fitness logoCity FitnessBlog

Idi na prethodnu stranuNazad na blog

Pogled u budućnost, školica sporta City Fitness Kids

Treninzi za naše najmlađe

City fitness logo

City Fitness

22.10.2019.
Osmislili smo program treninga za djecu koji izlazi iz okvira tipičnog, tradicionalnog i već viđenog. Napravili smo svojevrsnu školicu sporta i školicu budućnosti pod nazivom City Fitness Kids.
Kolaž fotografija na kojima su prikazani treneri i scena sa treninga sa djecom

Mi u City Fitness-u se ne trudimo opsesivno da budemo drugačiji, niti je naša želja da nas okolina vidi drugačijima. Ipak, vremenom, sve češće bivamo drugačiji samo zato što pokušavamo u svakoj prilici spojiti potrebe i nama najdražu vremensku dimenziju, budućnost.

Stoga smo za vašu djecu, za našu djecu, osmislili program koji izlazi iz okvira tipičnog, tradicionalnog i već viđenog. Osmislili smo svojevrsnu školicu sporta i školicu budućnosti, pod nazivom City Fitness Kids.

U našoj školici, koja se održava svim radnim danima u 18h, imamo tri različita programa, uz početni pregled fizioterapeuta kojim se utvrđuju deformiteti u posturi.

Prvi među programima je onaj klasični, vođen od strane specijaliste fizičke kulture, Miloša Tripkovića. Na ovim treninzima, koji se održavaju tri puta sedmično, radimo na unapređenju zdravlja kroz fizičku aktivnost, ili što bi stručnija populacija rekla, na razvoju motoričko-funkcionalnih sposobnosti.

Drugi program ima svoje korijene daleko od naše države. Tačnije, vuče korijene iz Brazila i naziva se Capoeira. Ponosni smo što je City Fitness ta adresa koja je u grad pod Trebjesom unijela osmijeh profesora Fumase i duh Capoeire, vještine koja kombinuje ples, ritam, elemente borilačkih vještina, a sve začinjava nijansom akrobacije. Uz Kapoeiru, naša djeca uče prihvatati različite kulture.

Priču zaokružujemo kreativnim, psihološko-edukativnim radionicama, koje vodi sportski psiholog, mr Nikola Mijušković i profesorica engleskog jezika, Ivana Peković. Želimo pomoći djeci da na vrijeme razviju ono što smo uočili da nedostaje odraslim ljudima našeg vremena. Disciplinu, odgovornost, samopouzdanje, hrabrost u suočavanju sa neuspjesima, a sve kroz igrice, mentalne izazove i zadatke, metodologiju asocijativnog učenja.

Dakle, krenuli smo u novu i drugačiju priču dječjeg razvoja. Očekujemo Vašu djecu, da zajedno gradimo temelje budućih pobjeda.

CIJELI GRAD JEDAN TIM!