City Fitness logoCity FitnessBlog

Idi na prethodnu stranuNazad na blog

REVOLUCIJA

Ponos Grada

Portret Igora Ognjenovića

Igor Ognjenović

2.5.2019.
Kada je 18. sepembra 1977. godine narodni heroj Veljko Zeković postavio kamen temeljac za zdanje koje će se graditi po konkursnom projektu slovenačkog arhitekte Marka Mušiča jedan tada snažan i pun samopouzdanja grad je počeo da sanja svoj san.
Revolucija

Kada je 18. sepembra 1977. godine narodni heroj Veljko Zeković postavio kamen temeljac za zdanje koje će se graditi po konkursnom projektu slovenačkog arhitekte Marka Mušiča jedan tada snažan i pun samopouzdanja grad je počeo da sanja svoj san. San da će „Dom revolucije“, spomenik antifašizmu i simbol snage socijalističke ideje, nadmašiti sve do tad zamišljene i izgrađene građevine na teritoriji tadadašnje Jugoslavije. Ponos grada je imao potencijal od oko 22.000 kvadrata prostora osmišljenog za različite sadržaje kao što su pozorište, muzej, televizija… U godinama kada je grad rastao, povećavao se broj stanovnika, raslo je i zdanje čija gradnja je u velikom iznosu finansirana kroz samodoprinose radnika tadašnjih privrednih giganata.

Slučajno sam i ja rođen iste godine kad i „Plava ptica“… Sjećam se da sam prilikom posjeta rođacima koji žive u jednom primorskom gradu, a u nadgornjavanju sa djecom iz različitih krajeva bivše države ko je bolji i čiji je grad ljepši uvijek imao džokera za pobjedu! „Dom revolucije“! Entuzijazam naših roditelja koji su svojim sredstvima stvarali građevinskog džina je u očima nas, djece tog vremena, činio da i mi sa nestrpljenjem čekamo završetak nečega što ćemo samo mi imati…

Ipak, 1989. godine sa prestankom radova, san se pretvara u košmar, ponos postaje ruglo… Prolaze godine, sve manje je sanjara, sve više je onih koji zaziru od onoga što se nalazi „iza ograde“…

Godina 2016. i jedan lijep majski dan. Odmah iza 1. maja. Simbolika. Početak jedne nove priče zasnovane na entuzijazmu, timskom duhu, posvećenosti i ljubavi prema jedinom gradu. Tog dana je rođen „City Fitness“! Vođeni idejom da iskustva koja smo sticali kroz posjete najboljim i najvećim evropskim i svjetskim fitnes centrima pretočimo u svakodnevnu ponudu, uspjeli smo za kratko vrijeme postati jedan od neizostavnih učesnika svih značajnih fitnes okupljanja u regionu.

A onda stiže i nagrada… Uz prijatelje i partnerstvo dobijamo šansu da ostvarimo san generacija Nikšićana… Da unesemo život u zdanje koje opet postaje „PONOS GRADA“.

Idejno rješenje City Fitnessa

Uskoro, kroz angažovanje najeminentnijih nikšićkih firmi, sportski centar „City Fitness“ će dobiti svoju blistavu formu. Jedinstven na ovim prostorima, rekonstruisan po najvišim standardima, pokriven najboljim klimatizacionim i ventilacionim sistemima, opremljen najsavremenijom opremom, naš centar će rekreativcima, sportistima i sportskim ekipama pružati uslove koji su rijetkost i u najrazvijenijim svjetskim metropolama.

Idejno rješenje City Fitness-a

Idejno rješenje Ciy Fitness-a

Idejno rješenje City Fitness-a

Kao zahvalnost generacijama koje su sanjale i koje su gradile, dajemo obećanje da će iz „Doma revolucije“ mnogi „sportski ratnici“ odlaziti na sportska borilišta i vraćati se sa odličjima.

Hvala svima koji su vjerovali, koji vjeruju i koji osjećaju svojim „City Fitness“! Viva la revolucion!